© 2019 by luis trevino architects

  • Grey Pinterest Icon
  • Grey Instagram Icon

Restauration & Side Extension  •  Foots Cray Meadows, Sidcup, London  •  On Site 2019 

 

The essence of this conversion is to restore and preserve the existing Pavilion by way of minimum intervention and to introduce new contemporary living spaces, hidden from general view and reflecting the layout of the original pavilion and gardens, a diagram is included to further express these notions. A side & rear extension will relocate the bathroom and the kitchen, returning the Pavilion to a partially detached building. By setting the extension back against the garden wall, we will look to maintain and enhance the character of the Pavilion and its context. This will provide the clients with the space that both matches their budget and their physical needs, while staying within the required parameters for the awarding of the statutory permissions. We went through a Pre-Planning consultation in order to determine how much of the extension we are able to achieve. Planning Permission was recently granted to demolish the current extension and build the entirety of the proposed new extension. Currently tendering to start on site this quarter, hopefully before the end of the year 2019.